• Leu / EUR4.9472
  • Leu / GBP5.8347
  • Leu / USD4.7020
Business Internaţional

Ce şcoală trebuie să faci dacă nu te cheamă Bill Gates sau Steve Jobs şi vrei să reuşeşti în IT

Ce şcoală trebuie să faci dacă nu te cheamă Bill Gates sau Steve Jobs şi vrei să reuşeşti în IT

Autor: Octavian Calei

07.09.2013, 19:43 2498

Bill Gates, Steve Jobs şi Mark Zuckerberg au demonstrat că nu-ţi trebuie facultate ca să conduci un gigant IT, însă ei sunt excepţii. Bloomberg a investigat unde au studiat 250 dintre directorii executivi ai companiilor având o valoare de piaţă de peste 1 miliard de dolari.

În general, majoritatea şefilor din IT au absolvit facultăţi de top, printre care şi un anumit colegiu din New England pe care Gates şi Zuckerberg nu s-au mai străduit să îl termine.

În continuare, 10 facultăţi în care directorii din IT au învăţat programare şi au scris sute de coduri:

Massachusetts Institute of Technology (MIT) – au absolvit această instituţie Eugene Hall, CEO Gartner, Michael Saylor de la MicroStrategy şi Vivek Ranadive, CEO Tibco Software.

Rice – universitate din Houston de pe băncile căreia au ieşit unii dintre cei mai talentaţi oameni de afaceri, printre care Mark Durcan, şeful Micron Technology, cel mai mare producător american de chip-uri şi Jim Whitehurst, CEO al dezvoltatorului software open-source Red Hat. Lanham Napier, şeful Rackspace Hosting, a terminat Universitatea Rice de asemenea.

Technion-Israel Institute of Technology – În Israel se găseşte una dintre cele importante platforme de învăţământ în informatică din lume. Technion colaborează cu Universitatea Cornell pentru un plan de a construi un campus şi un incubator de afaceri în valoare de 2 miliarde de dolari pe Insula Roosevelt din New York. David Reis, CEO Stratasys, este unul dintre cei mai notabili absolvenţi ai Technion. Compania sa producătoare de imprimante 3-D, a achiziţionat anul acesta MakerBot Industries pentru suma de 403 milioane de dolari.

Universitatea din Texas, Austin – Bob Beauchamp, CEO, preşedinte şi şef al consiliului de administraţie al BMC Software este absolvent al facultăţii din Austin. Michael Dell, fondator şi CEO al producătorului de computere Dell a fost student al University of Texas pe care însă nu a terminat-o.

Universitatea Marquette – a lansat cinci absolvenţi remarcabili în business-ul digital, unul dintre ei fiind Ralph Quinsey, CEO la TriQuint Semiconductor, producător de componente electronice care are clienţi precum Apple.

Universitatea California, Berkeley – a produs şase oameni de succes care controlează companii IT din SUA în valoare de peste 1 miliard de dolari. Printre aceştia se numără John Daane, CEO Altera, Selina Yo, CEO Ruckus Wireless, Sanjay Mehrotra, CEO SanDisk şi şeful Qualcomm, Paul Jacobs.

Universitatea din Michigan – Eric Lefkofsky, noul CEO al Groupon şi Paul Rooke, care conduce producătorul de imprimante Lexmark, sunt absolvenţi ai facultăţii din Michigan. Steve Singh, şeful Concur Technologies şi Bobby Krotik, CEO al companiei Activision Blizzard, au urmat cursurile facultăţii dar nu au absolvit-o.

Universitatea Harvard – În timp ce şeful celei mai mari reţele de socializare din lume, Mark Zuckerberg, a renunţat la facultate, mulţi alţi CEO din industria IT şi-au luat diplomele de aici. Harvard se află pe locul 2 în topul şcolilor absolvite de către directorii companiilor de informatică. Steve Ballmer, CEO Microsoft şi Steve Kaufer, şeful TripAdvisor, au terminat prestigioasa facultate din Cambridge, alături de alţi 19 lideri de business IT.

Stanford – Universitatea a jucat un rol crucial în dezvoltarea Silicon Valley, sediul principal al şcolii fiind aflat în vecinătatea unor companii precum Apple, Google şi Facebook. Şefii Broadcom, NetSuite, Nuance Communications şi Tableau Software şi-au luat diplomele la Stanford. Marrisa Mayer, CEO la Yahoo, a fost de asemenea studentă aici. În afară de aceştia, alţi 17 şefi din IT au studiat pe băncile facultăţii Stanford.

Princeton – universitatea din New Jersey este cea care a dat cei mai mulţi directori de companii IT, cu o valoare de piaţă de peste 1 miliard dolari. Printre cei mai importanţi informaticieni care au absolvit Princeton se numără Scott Howe, CEO Acxiom, Tom Leigh, CEO Hewlett-Packard şi Joe Kennedy, CEO al Meg Whitman and Pandora Media.

 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9472
Diferență: -0,0101
Ieri: 4.9477
Azi: 4.7020
Diferență: -0,4805
Ieri: 4.7247
Azi: 5.8347
Diferență: -0,7873
Ieri: 5.8810
Azi: 4.7195
Diferență: -0,3905
Ieri: 4.7380