Business Internaţional

Ce se întâmplă cu Snapchat? Snap Inc, compania din spatele celebrei aplicaţii Snapchat, concediază 540 de oameni la nivel global din cauza scăderii veniturilor din publicitate

Ce se întâmplă cu Snapchat? Snap Inc, compania din...

Autor: Valeriu Dănilă

05.02.2024, 17:17 80

Snap Inc. îşi reduce forţa de muncă cu 10% la nivel global, eliminând aproximativ 540 de posturi, scrie Bloomberg.

Compania estimează că această rundă de concedieri va costa între 55 şi 75 de milioane de dolari datorită salariilor compensatorii, precum şi încă 45-55 de milioane cu alte cheltuieli. Majorarea acestor cheltuieli se vor petrece în primul trimestru al anului.

La fel ca alte reţele de socializare Snapchat se confruntă cu o scădere a veniturilor din publicitate, pe care care încearcă să le compenseze prin concedieri şi abandonarea proiectelor ce nu mai sunt prioritare.

Cu doar câteva luni înainte, Snap anunţa că închide o divizie axată pe AR pentru business-uri, o încercare a companiei de îşi diversifica veniturile. În respectiva divizie activau aproximativ 170 de oameni.

În luna septembrie Snap avea 5.400 de angajaţi, iar o reducere cu 10% a personalului ar însemna concedierea a 540 de oameni. Compania a mai anunţat că o să mai urmeze şi alte runde de concedieri mai târziu în acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO