Business Internaţional

Ce se întâmplă în cazul unui embargo asupra petrolului rusesc: Slovacia pregăteşte o scutire privind restricţia

Ce se întâmplă în cazul unui embargo asupra...

Autor: Andreea Tobias

03.05.2022, 11:59 172

Comisia Europeană pregăteşte un al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei. Slovacia va cere o scutire de la orice embargo asupra petrolului rusesc.

Slovacia va solicita o exceptare de la orice embargo asupra petrolului rusesc convenit de Uniunea Europeană în următorul set de sancţiuni împotriva Moscovei pentru invazia sa în Ucraina, a declarat marţi Ministerul slovac al Economiei, potrivit Reuters.

Comisia Europeană pregăteşte un al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei şi este de aşteptat să finalizeze lucrările marţi

Doi oficiali europeni au declarat luni că executivul UE ar putea scuti Slovacia şi Ungaria de un embargou privind cumpărarea de petrol rusesc, având în vedere dependenţa celor două ţări de ţiţeiul rusesc. Slovacia primeşte aproape tot ţiţeiul importat din Rusia, iar ţara a declarat că are rezerve pentru 120 de zile.

„Dacă se va ajunge la un embargo aprobat asupra petrolului rusesc, ca parte a unui nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, Slovacia va solicita o scutire", a declarat ministerul într-un răspuns la întrebările Reuters.

Ministerul a precizat că procesarea diferitelor tipuri de petrol nu a fost posibilă imediat şi că o schimbare de tehnologie este dificilă din punct de vedere financiar şi necesită timp.

„Prin urmare, solicităm o perioadă de tranziţie mai lungă pentru petrolul transportat prin conducte", a precizat ministerul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO