Business Internaţional

CE va propune taxarea bancilor pentru finantarea eventualelor masuri de salvare a institutiilor financiare

Bancile, bune de plata. CE va propune o taxa aplicata bancilor pentru finantarea eventualelor masuri de salvare a institutiilor financiare
25.05.2010, 18:11 26

Comisia Europeana va propune, miercuri, o taxa care va fiaplicata bancilor in vederea finantarii, in viitor, a eventualelormasuri de salvare a unor institutii financiare, a declaratpresedintele CE, Jose Manuel Barroso, citat de Reuters.

Liderii UE au insistat, la nivelul G20, pentru introducerea uneitaxe asupra bancilor, astfel incat institutiile financiare saopereze in conditii similare la nivel international.

Liderii politici sunt de acord cu introducerea unei astfel detaxe, dar exista divergente privind modul de aplicare a acesteia side folosire a fondurilor obtinute.

"Comisia va adopta maine (miercuri n.r.) un document privindfondul care ar urma sa fie finantat de banci in scopul reduceriicostului suportat de stat pentru sprijinirea institutiilorfinanciare insolvente", a explicat Barroso, intr-o conferintaeconomica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO