Business Internaţional

Cea mai bogată familie din America

Cea mai bogată familie din America

Autor: Ştefan Stan

12.10.2013, 17:01 2217

Descendenţii fondatorului Wal-Mart, Sam Walton, deţin o avere comună de peste 150 de miliarde de dolari, potrivit celor mai recente estimări Forbes, fiind cea mai bogată familie din America, scrie Business Insider.

Familia Walton deţine peste 50% din corporaţia Wal-Mart, potrivit Bloomberg.

Patru membrii ai familiei Walton sunt în topul celor mai bogaţi zece americani. Waltonii sunt cunoscuţi pentru investiţiile importante pe care le-au făcut în colecţii de artă, imobiliare şi maşini scumpe.

O parte din avere au investit-o şi în acţiuni de caritate, în special prin Fundaţia Familiei Walton. Spre deosebire de unii miliardari, care plănuiesc să doneze majoritatea averilor pentru caritate, Waltonii au folosit breşe din legile fiscale pentru a ajunge şi mai bogaţi.

Un artificiu făcut de familia Walton pentru a evita să plătească taxe a fost folosirea unor trusturi numite “ Jackie O”, care sunt în aparenţă pentru caritate, dar pot fi folosite şi pentru a transmite bani fără impozite către moştenitori.

Zachary Mider, un analist Bloomberg scrie că “dacă există o diferenţă destul de mare între performanţa reală şi ratele Fiscului, un trust Jackie O poate economisi atât de mulţi bani din taxe încât familia rămâne mai bogată decât dacă nu ar fi dat nici un ban către caritate”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO