Business Internaţional

Cea mai bună afacere. Cum a reuşit un cuplu să câştige 1 milion de dolari cu o investiţie de doar 100 de dolari

Cea mai bună afacere. Cum a  reuşit un cuplu să câştige 1 milion de dolari cu o investiţie de doar 100 de dolari

Autor: Business Magazin

07.12.2019, 11:26 527

În 1989, un cuplu din Long Island, New York, a plătit 100 de dolari pentru a cumpăra conţinutul unui garaj, scos la licitaţie „pe nevăzute”. Mai exact, nici vânzătorul, nici cumpărătorii nu ştiau ce conţine încăperea. Se înţelege de ce au fost şocaţi când, la deschiderea garajului, au descoperit că înăuntru se afla, parcat, un autoturism sport Lotus Esprit din 1976, care fusese folosit în 1977 cu ocazia filmării peliculei „The Spy Who Loved Me” din seria James Bond.

În film, faimoasa maşină, supranumită „Wet Willie”, se transforma într-un submarin care împrăştia proiectile pe sub apă, fiind singurul autoturism din serie folosit pentru filmarea unei scene subacvatice. După terminarea secvenţelor, maşina a fost parcată şi uitată în garaj mai bine de un deceniu, până a intrat în posesia celor doi tineri, care au preferat să rămână anonimi. La început, nici nu realizaseră că „au pus mâna” pe o maşină de colecţie, mai ales că nu văzuseră niciun film din seria James Bond. Abia când au comandat o platformă pentru a o aduce acasă, au aflat că este un automobil celebru.

Peste ani, ei au avut parte însă de o a doua supriză de proporţii. Cineva le-a oferit suma de aproape 1 milion de dolari pentru maşină, însă acea persoană era nimeni altul decât Elon Musk. Ei nu au ştiut însă de la bun început cine este cumpărătorul, şi asta pentru că au vândut autoturismul prin intermediul unei licitaţii, în 2013, iar cel care o achiziţionase şi-a păstrat iniţial identitatea sub anonimat.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

AFACERI DE LA ZERO