Business Internaţional

Cel mai mare contract din istoria fotbalului englez: Liverpool a semnat cu Nike un parteneriat de 80 milioane lire sterline pe sezon

Cel mai mare contract din istoria fotbalului englez:...

Autor: Alexandru Stanila

07.01.2020, 15:32 129

Clubul Liverpool a anunţat, marţi, că a ajuns la un acord cu Nike, compania americană urmând să producă echipamentul campioanei Europei începând cu sezonul 2020/2021.

Parteneriatul dintre Liverpool şi Nike va începe la data de 1 iunie şi se va întinde pe mai multe sezoane, nespecificându-se data scadentă a contractului.

Compania americană va produce echipament de joc, antrenament şi călătorie pentru echipa masculină, feminină, academie şi stafful tehnic al formaţiei din Anglia.

În urma noii înţelegerii, Liverpool va încheia parteneriatul cu New Balance, companie cu care a colaborat din anul 2015.

Potrivit DailyMail, valoarea contractului se ridică la circa 80 milioane lire sterline pe sezon şi este cel mai mare contract de acest tip din istoria fotbalului britanic. La nivel global, cel mai mare deal a fost semnat de Barcelona, tot cu Nike, şi se ridică la 100 milioane lire sterline pe sezon. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO