Business Internaţional

Cel mai scund om din lume a murit la vârsta de 27 de ani

Cel mai scund om din lume a murit la vârsta de 27 de ani

Autor: Departamentul Life

18.01.2020, 10:09 54667

Cel mai scund om din lume care se putea deplasa singur, performanţă certificată de Cartea Recordurilor, a murit la vârsta de 27 de ani, într-un spital din Nepal, potrivit familiei acestuia, informează Daily Mail.

Khagendra Thapa Magar, care avea o înălţime de 67,08 centimetri şi o greutate de doar 6 kg, a murit de pneumonie, la vârsta de 27 de ani, într-un spital din Pokhara, situat la 200 de kilometri distanţă de capitala Kathmandu.

Tânărul locuia cu părinţii lui. Magar a fost declarat cel mai scund adult din lume în 2010. Ulterior, a pierdut titlul în faţa lui Chandra Bahadur Dangi, tot din Nepal, care avea o înălţime de 54,6 centimetri. Magar a recâştigat titlul după ce Dangi a murit, în 2015.

"Era atât de mic când s-a născut, încât putea încăpea în palma mâinii", a declarat fratele lui Magar, Roop Bahadur.

Tânărul a devenit o celebritate internaţională şi a călătorit în mai multe ţări, unde a participat la mai multe emisiuni de televiziune, inclusiv în Franţa şi SUA.

Magar a fost şi imaginea unei campanii de promovare a turismului în Nepal. Cel mai scund om din lume a fost transportat pe Muntele Everest, cel mai înalt de pe Pământ.

Cel mai scund om din lume care nu poate merge singur este Junrey Balawing, din Filipine, care are o înălţime de 59,93 centimetri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO