Cel puţin 32 de turişti chinezi au decedat în urma unui accident rutier în Coreea de Nord

23 apr 2018 Autori: Mircea Olteanu , Mediafax

Cel puţin 32 de turişti chinezi şi patru nord-coreeni au decedat în urma unui accident rutier care a avut loc în Coreea de Nord, a anunţat Ministerul de Externe de la Beijing, precizând că alţi doi cetăţeni au fost grav răniţi şi sunt în stare critică.

Ministerul Sănătăţii de la Beijing a transmis că va trimite în Coreea de Nord o echipă de medici, echipamente şi medicamente pentru a ajuta la tratarea supravieţuitorilor.

Un autocar cu turişti chinezi a fost implicat într-un grav accident rutier în Coreea de Nord, în urma căruia s-au înregistrat mai multe victime, potrivit presei şi autorităţilor din China, fără să ofere mai multe detalii, relatează agenţia de ştiri Reuters.

Într-un mesaj postat luni dimineaţa pe Twitter, televiziunea de stat din China informa că autocarul ar fi căzut de pe un pod, în urma incidentului decedând 30 de persoane. Mesajul a fost însă şters ulterior,Presa chineză a difuzat imagini de la locul incidentului, cu un autocar răsturnat. Cel puţin o persoană a fost spitalizată, a mai informat televiziunea de stat chineză.

Coreea de Nord este o destinaţie turistică populară pentru chinezi, în special pentru locuitorii din nord-estul Chinei.

Potrivit celor mai recente date, Coreea de Nord a fost vizitată de 237.000 de turişti chinezi în anul 2012.
 

 
Cuvinte cheie:
COREEA DE NORD
, CHINA
, RUTIER
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide