Business Internaţional

Cele mai neobişnuite cinci cafenele Starbucks. V-aţi bea cafeaua într-un fost seif de bancă, pe un portavion sau într-un tren? Galerie FOTO

Cea mai “cool” cafenea Starbucks este însă considerată de Bloomberg cea din Tokyo, amplasată într-o clădire ai cărei pereţi şi tavan sunt decoraţi cu peste 2.000 de şipci se cedru

Vedeţi cum arată cele mai neobisnuite cinci cafenele Starbucks. Galerie FOTO

Autor: Cristina Roşca

24.07.2014, 11:43 1811

Lanţul american Starbucks, prezent şi pe piaţa locală cu nouă unităţi, nu deschide cafenele doar în clădiri de birouri, malluri sau la parterul blocurilor ci şi în spaţii mai puţin obişnuite. Astfel, cele mai neobişnuite cafenele ale lanţului sunt amplasate într-un fost seif de bancă, într-un container de vapor sau într-un vagon de tren, scrie Bloomberg.

În topul celor mai neobişnuite cafenele Starbucks din lume, Bloomberg alege pe locul cinci o unitate din Amsterdam, amplasată într-un fost seif de bancă şi amenajată cu părţi de schimb de la o biciclte şi cu lemn de stejar “second hand”.

Cafeneaua din Tukwila, SUA, este amplasată într-un fost container folosit anterior pe vapoare, această deschidere făcând parte din iniţiativa Starbucks de a utiliza materialele reciclate.

Pe poziţia a treia se află prima cafenea pe roţi a grupului american, mai exact o unitate amplasată într-un vagon de tren din Elveţia, tren ce face legătura între Geneva şi Saint Gallen. Din 2013 cei care circulă cu trenul în Elveţia pot oricând să stea în “local” şi să îşi bea latte-ul sau frappuccino.

Dacă un tren nu pare suficient de “palpitant”, cei în căutare de aventură pot încerca să ajungă pe un portavion din SUA – USS Harry S. Truman, USS Boxer sau USS Carl Vinson – pentru a-şi bea cafeaua. Serviciul este asigurat de unul dintre membrii echipajului, care a fost însă trainuit anterior de angajaţii Starbucks.

Cea mai “cool” cafenea Starbucks este însă considerată de Bloomberg cea din Tokyo, amplasată într-o clădire ai cărei pereţi şi tavan sunt decoraţi cu peste 2.000 de şipci se cedru

Lanţul de cafenele Starbucks a terminat anul trecut cu afaceri de 14,9 mld. dolari (10,9 mld. euro) la o reţea de 19.000 de unităţi. În România sub acest brand sunt deschise nouă unităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO