Business Internaţional

Cele mai rapide trenuri din lume. Galerie FOTO

Sancheon (KTX2), Coreea de Sud  Produse de Hyundai, trenurile Sancheon au nevoie de 10 minute pentru a ajunge de la 0 la 300 de km/h, însă necesită doar 1,2 minute pentru a încetini înapoi la zero. Viteza de operare: 305 km/h. Viteza record: 350 km/h

Cele mai rapide trenuri din lume

Autor: Ştefan Stan

10.10.2013, 14:59 8085

Trenurile de mare viteză au îmbunătăţit transporturile din toate ţările unde au fost implementate, fiind mai rapide decât orice maşină şi mai economice şi mai puţin poluante decât zborurile cu avionul, scrie Yahoo Finance.

Asia are o reţea de trenuri de mare viteză care se dezvoltă mult mai rapid decât cea europeană, însă a pornit cu întârziere în cursă.

În Europa, principalele ţări care dezvoltă reţele de mare viteză sunt Franţa, Germania şi Spania. Germania a întâmpinat până de curând dificultăţi din partea ecologiştilor, care considerau trenurile prea nocive, însă în prezent dezvoltă rapid liniile de mare viteză, datorită utilităţii ridicate a trenurilor.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO