Business Internaţional

Celebra aplicaţie TikTok este la un pas de a fi interzisă în SUA: „Vrem ca datele copiilor noştri de pe TikTok să rămână în SUA sau să meargă în China?”

Celebra aplicaţie TikTok este la un pas de a fi...

Autor: Valeriu Dănilă

13.03.2024, 17:19 130

Camera Reprezentanţilor din Congresul SUA a votat covârşitor în favoarea interzicerii TikTok, dacă compania mamă din China decide să nu vândă aplicaţia, scrie FT.

Republicanii şi Democraţii s-au aliat pentru un total de 352 de voturi pentru interzicerea aplicaţiei, proiectul de lege având şi susţinerea lui Joe Biden.

Oficialii americani din domeniul securităţii şi al informaţiilor au prezentat membrilor congresului dovezi conform cărora TikTok reprezintă un risc de securitate naţională.

Consilierul pentru securitate naţională Jake Sullivan a explicat că principala problemă este aceea că TikTok este deţinută de companie chineză, ByteDance.

„Vrem ca TikTok să fie deţinută de o companie americană sau una chineză? Vrem ca datele copiilor noştri de pe TikTok să rămână în SUA sau să meargă în China?”, a comentat acesta.

Proiectul de lege va intra în atenţia Senatului unde poate fi modificat considerabil.

„Să vedem mai întâi ce decide Camera Reprezentanţilor. O să mă consult cu persoanele relevante pentru a vedea care sunt opiniile lor”, a arătat Chuck Schumer, liderul majorităţii din Senat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO