Business Internaţional

Celebrul ciclist care a fost prins dopat, Lance Armstrong, a dat lovitura vieţii: A ieşit din faliment prin investiţia în Uber, după ce şi-a înmulţit banii de 200 de ori

Celebrul ciclist care a fost prins dopat, Lance...

Autor: Alex Ciutacu

09.12.2018, 16:59 2312

Perspectivele lui Lance Armstrong au devenit dezastruoase în 2013 când a recunoscut în emisiunea găzduită de Oprah Winfrey că a trişat în cadrul competiţiei „Tour de France”. Acel moment i-a frânat cariera şi l-a aruncat în braţele falimentului, potrivit Bloomberg.

Acum, o investiţie într-un fond de tip venture capital, care a cumpărat o participaţie semnificativă în Uber Technologies, s-a dovedit a fi lovitura vieţii pentru ciclistul de 47 de ani.

Acesta a declarat pentru CNBC că investiţia s-a dovedit a fi „prea bună pentru a fi adevărată” şi că i-a „salvat familia”.

Astfel, investiţia sa iniţială de 100.000 de dolari s-a transformat în 20 de milioane de dolari, potrivit calculelor Bloomberg.

Armstrong a investit în 2009 circa 100.000 de dolari în fondul Lowercase Capital, proaspăt înfiinţat atunci de Chris Sacca. Unul dintre pariurile principale ale fondului a fost atunci startup-ul de ride-hailing care valora doar 3,7 milioane de dolari.

Între timp, Uber a explodat. Săptămâna trecută a depus cererea de listare la bursă, iar bancherii din San Francisco susţin că aceasta s-ar putea lista la 120 de miliarde de dolari.

Fondul Lowercase a livrat multipli de 250x pentru investitori, potrivit surselor din apropierea situaţiei. Ceea ce înseamnă că investiţia lui Armstrong ar valora astăzi circa 30 de milioane de dolari. După taxe, investiţia lui Armstrong valorează circa 20 de milioane de dolari.

„Am investit în Chris Sacca”, a declarat Armstrong în cadrul unui interviu. „Nici măcar nu ştiam că a investit în Uber”.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO