Business Internaţional

CEO-ul Deutsche Bank spune că jumătate din angajaţi ar putea fi înlocuiţi de maşini

CEO-ul Deutsche Bank spune că jumătate din angajaţi ar...

Autor: Alex Ciutacu

08.11.2017, 16:49 263

John Cryan, CEO Deutsche Bank, care a plănuit „un număr mare” de concedieri în cadrul companiei, crede că roboţii ar putea să îi înlocuiască mare parte din angajaţi, arată Quartz.

Cryan a făcut deja tăieri masive de personal în cadrul unui plan de restructurare pe cinci ani, şi a sugerat în cadrul unui interviu realizat de Financial Times, că este pregătit să reducă mult mai mult personalul, înlocuindu-l cu tehnologie precum inteligenţă artificială şi machine learning pentru a automatiza serviciile bancare.

În prezent banca are 97.000 de angajaţi, dar Cryan atrage atenţia că principalii competitori au mai puţin de jumătate din acest număr pe statul de plată.

Restul industriei de servicii financiare se confruntă cu aceeaşi problemă, dar majoritatea executivilor nu sunt atât de direcţi în exprimare asupra problemei, precum Cryan.

Cu două luni în urmă, CEO-ul a spus că acei contabili din firmă „care petrec foarte mult timp fiind practic calculatoare umane, procesând mecanic informaţii”, vor fi nevoiţi să îşi găsească altceva de făcut.

Până anul viitor, aproximativ 75% din firmele financiare vor testa sau vor implementa tehnologii de inteligenţă artificială, potrivit unui sondaj realizat de Greenwich Associates. Firma de cercetare şi de consultanţă crede că 15% dintre joburile din industrie se supun riscului de a dispărea.

Problemele Deutsche Bank ajung mai departe de salariile contabililor.

Deutsche Bank obişnuia să fie cea mai mare bancă de investiţii din lume, dar în ultimii ani veniturile au scăzut şi a rămas în urmă faţă de rivali. În primele nouă luni din acest an, veniturile băncii au scăzut cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO