Business Internaţional

Chiar dacă în ultimul timp a anunţat concedieri masive, Google a şocat industria oferind unui angajat o mărire salarială de 300%. Ce a făcut acesta pentru a obţine această recompensă

Chiar dacă în ultimul timp a anunţat concedieri...

Autor: Ioana Matei

03.03.2024, 07:31 1426

Imaginaţi-vă o creştere salarială de 300% de la angajatorul vostru. Sună aproape ireal, dar pentru un angajat la Google, a devenit o realitate surprinzătoare. De obicei, o majorare de 50% sau ceva mai mult ar putea fi aşteptată, dar o creştere de o asemenea amploare este excepţională, evidenţiind importanţa angajatului pentru gigantul tech, scrie Mashable.com. 

Arvind Srinivas, CEO al Perplexity AI, a împărtăşit această revelaţie uimitoare în timpul unui episod al podcastului Big Technology, găzduit de Alex Kantrowitz. Srinivas, absolvent al IIT Madras, încercase să recruteze un angajat remarcabil de la Google pentru startup-ul său. Respectând procedurile standard, angajatul a informat Google despre oferta de muncă.

Cu toate acestea, răspunsul Google a fost departe de a fi obişnuit. În ciuda concedierilor în curs care afectau mii de oameni la nivel global, angajatul s-a confruntat cu o ofertă pe care nu o putea refuza: o creştere salarială de patru ori mai mare. Această mişcare i-a luat pe angajat şi pe cei din industrie prin surprindere, deoarece a depăşit toate aşteptările.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO