Business Internaţional

China confirmă primul test aerian al avionului invizibil

China confirmă primul test aerian al avionului invizibil

Autor: Adrian Voicu

11.01.2011, 15:38 116

China a confirmat că a desfăşurat marţi primul test aerian alavionului său invizibil, într-un moment în care secretarul de statamerican Robert Gates se află în Beijing pentru a mai reducetensiunile militare dintre cele două ţări, scrie Reuters.

Gates a declarat că preşedintele chinez Hu Jintao i-a confirmatacestuia primul zbor executat de prototipul primului avioninvizibil chinez J-20.

"L-am întrebat pe preşedintele Hu în mod direct despre acesteveniment şi mi-a spus că acest test nu a avut nicio legătură cuvizita mea, fiind un test planificat dinainte", a declartGates.

Americanii,îngrijoraţi de super-avionul de luptă al Chinei. "Ştiam că lucreazăla un avion invizibil dar nu ştiam că egata"

Anterior, un oficial al Pentagonului a declarat sub condiţiaanonimatului că Hu Jintao şi alţi lideri civili aflaţi laîntâlnirea cu Gates nu păreau să ştie nimic despre zborul de testal J-20.

"Când secretarul de stat Gates a ridicat problema testului J-20în cadrul întâlnirii cu preşedintele chinez Hu, era clar căniciunul dintre civilii aflaţi în încăpere nu a fost informat", aspus oficialul reporterilor.

AFACERI DE LA ZERO