China confirmă primul test aerian al avionului invizibil

11 ian 2011 Autor: Adrian Voicu

China a confirmat că a desfăşurat marţi primul test aerian al avionului său invizibil, într-un moment în care secretarul de stat american Robert Gates se află în Beijing pentru a mai reduce tensiunile militare dintre cele două ţări, scrie Reuters.

Gates a declarat că preşedintele chinez Hu Jintao i-a confirmat acestuia primul zbor executat de prototipul primului avion invizibil chinez J-20.

"L-am întrebat pe preşedintele Hu în mod direct despre acest eveniment şi mi-a spus că acest test nu a avut nicio legătură cu vizita mea, fiind un test planificat dinainte", a declart Gates.

Americanii, îngrijoraţi de super-avionul de luptă al Chinei. "Ştiam că lucrează la un avion invizibil dar nu ştiam că e gata"

Anterior, un oficial al Pentagonului a declarat sub condiţia anonimatului că Hu Jintao şi alţi lideri civili aflaţi la întâlnirea cu Gates nu păreau să ştie nimic despre zborul de test al J-20.

"Când secretarul de stat Gates a ridicat problema testului J-20 în cadrul întâlnirii cu preşedintele chinez Hu, era clar că niciunul dintre civilii aflaţi în încăpere nu a fost informat", a spus oficialul reporterilor.

 
Cuvinte cheie:
J-20
, Beijing
, avionul invizibil chinez

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide