Business Internaţional

China a dat frâu liber dezvoltării de roboţi umanoizi, cu care vrea să-şi crească economia şi să devină lider mondial în automatizare. Coloşii auto germani au angajat deja roboţi americani cu chip de om. Bătălia maşinilor a început

Cu roboţi umanoizi flexibili precum Apollo al Apptronik uzinele pot fi automatizate fără modificarea liniilor de producţie.

Cu roboţi umanoizi flexibili precum Apollo al Apptronik uzinele pot fi automatizate fără modificarea liniilor de producţie.

Autor: Bogdan Cojocaru

23.03.2024, 23:15 5038

Roboţii umanoizi Apollo, dez­vol­taţi de compania americană Apptronik, şi-au început munca în posturi monotone, de rutină şi care ar cere efort fizic mare din partea unui muncitor uman la uzina Mercedes din Kecskemét, Ungaria. Este o soluţie pe care marele constructor auto german o testează pentru a rezolva problema penuriei de forţă de muncă din ţara est-europeană, scrie presa maghiară.

Mercedes s-a instalat acolo atras de sub­venţiile oferite de guvernul maghiar, în timp ce Budapesta a promis locuri de muncă pentru unguri la emblematicul reprezentant al industriei germane. Din această per­spectivă, se poate spune că guvernul maghiar subvenţio­nează locuri de muncă pentru roboţi.

El subvenţionează însă in­dustria viitorului. Mercedes testează forţa de muncă auto­mată umanoidă şi la alte fabrici din alte ţări ca ajutor pentru muncitorii umani. La fel fac într-o proporţie tot mai mare un număr în creştere de producători industriali din toată lumea, peste tot. În Ungaria, CATL, companie chineză şi cel mai mare fabricant de baterii pentru maşini electrice din lume, n-a făcut un secret din faptul că producţia de la uriaşa uzină pe care şi-o construieşte la Debreţin va fi complet automatizată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO