Business Internaţional

China declară ilegale toate tranzacţiile cu criptomonede. Marile monede digitale reacţionează: Bitcoin, declin de 5,7%. Ethereum scade cu peste 9%

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

24.09.2021, 13:26 29481

Banca centrală a Chinei a declarat că trebuie interzise toate tranzacţiile cu monede digitale, în ceea ce reprezintă cea mai recentă rundă de represalii lansate de autorităţi asupra industriei, conform Bloomberg.

Criptomonedele, inclusiv Bitcoin şi Tether, nu reprezintă monede fiduciare şi nu pot circula în interiorul pieţei, spune Banca Populară a Chinei. Astfel, toate tranzacţiile cu monede virtuale – incluzând aici serviciile furnizate rezidenţilor domestici de către exchange-urile străine – reprezintă activităţi financiare ilicite, reiese dintr-o declaraţie a instituţiei.

Bitcoinul a scăzut cu aproape 5,7% în ultimele 24 de ore. Totodată, Ethereum şi XRP au înregistrat un declin de 9,2% şi, respectiv, 8,1%. Cardano este pe minus cu circa 2,7%, potrivit datelor agregate de CoinDesk.

Între timp, agenţia chineză de planning economic a subliniat caracterul urgent al eliminării proceselor de minare de criptomonede, măsurile fiind necesare pentru îndeplinirea obiectivelor privind emisiile de carbon.

O serie de analize realizate de banca centrală olandeză şi MIT arată că o singură tranzacţie cu Bitcoin generează aceeaşi cantitate de deşeuri electrice ca aruncarea la gunoi a două iPhone-uri.

„Estimăm că întreaga reţea de Bitcoin trece anual prin 30 de kilotone metrice de echipament. Numărul se compară cu totalul deşeurilor generate de micile echipamente IT şi telecom într-o ţară ca Olanda”, reiese dintr-un studiu publicat în Resources, Conservation and Recycling.

Ucraina intră în rândul ţărilor care reglementează criptomonedele. Ce presupune decizia

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO