Business Internaţional

Cinci mituri false despre milionari

Cinci mituri false despre milionari

Autor: Luciana Georgescu

06.04.2014, 11:00 3003

O scriitoare americană, care a intervievat timp de 3 ani milionari în jurul lumii, demontează într-o carte publicată recent, cele mai vehiculate clişee despre stilul de viaţă al bogaţilor, scrie Yahoo Finance.

Jamie Tardy susţine în cartea “Eventual Millionaire” („Milionarul definitiv”) că teme precum risipa, norocul şi inteligenţa, asociate de cele mai multe ori cu bogăţia sunt de fapt idei preconcepute în rândul oamenilor.

Top 5 mituri despre milionari

Mitul numărul 1: Milionarii sunt mai inteligenţi

“Unul dintre milionarii cărora le-am luat interviu mi-a spus că a primit un bilet de la şcoală în care profesoara i-a spus că este un visător şi că nu se va alege nimic de viaţa lui, din cauza notelor foarte mici. Aşa că nu contează dacă eşti extrem de inteligent sau nu. Multe persoane pe care le-am întâlnit sufereau de ADHD sau dislexie. Mi-au spus că sunt mândri că au reuşit să îşi depăşească limitele, să devină creativi şi să vadă oportunităţi în lucrurile pe care mulţi le consideră puţin importante – calităţi care nu sunt apreciate în şcoli”, a declarat Tardy.

Mitul numărul 2: Milionarii sunt foarte norocoşi

“Unul dintre citatele mele preferate este “Cu cât transpiri mai mult, cu atât devii mai norocos” şi în nenumărate rânduri am văzut cât de muncitori sunt aceşti oameni. Una dintre persoanele intervievate, Bobby Casey, deţinea o companie care construia bibiclete pentru Walmart. A mers în 60 de magazine Walmart înainte ca firma să primească acceptul, iar în momentul acela l-am întrebat: Ce s-ar fi întâmplat dacă mergeai doar în 59 de magazine şi renunţai? Răspunsul a fost: “Aş fi continuat să insist şi la 300 de magazine. Nu aş fi renunţat niciodata”.”

Mitul numărul 3: Milionarii cheltuiesc excesiv

“Un număr mare din cei 130 de milionari consideră că duc o viaţă cumpătată”.

Mitul numărul 4: Milionarii s-au născut bogaţi

“Cunosc foarte multe persoane care spun: “Bineînteles că au bani, din moment ce i-au moştenit”. Milionarii cu care am vrut să stau de vorbă în mod deosebit şi-au construit averea prin mijloace proprii. Părinţii lor au dus o viaţă plină de lipsuri”.

Mitul numărul 5: Milionarii sunt neînfricaţi

“Când am început să iau interviuri pentru prima oară, îi întrebam: “Ţi-a fost frică?”. Mulţi dintre ei au afirmat: “Da, mi-e frică. Mi-e frică tot timpul, chiar şi acum”. Milionarii sunt oameni ca şi noi – diferenţa este că ei au analizat situaţia şi şi-au dat seama ce trebuie să facă pentru a-şi depăşi temerile şi pentru a merge înainte”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO