• Leu / EUR4.8806
  • Leu / GBP5.7514
  • Leu / USD4.8447
Business Internaţional

Citigroup, una dintre cele mai mari bănci americane, lansează „vinerea fără Zoom”, într-un efort de combatere a stresului generat de munca în regim remote

Citigroup, una dintre cele mai mari bănci americane, lansează „vinerea fără Zoom”, într-un efort de combatere a stresului generat de munca în regim remote

Jane Fraser, prima femeie CEO din cadrul unui gigant bancar din Statele Unite

Autor: Eduard Ivanovici

24.03.2021, 14:53 235

Banca americană Citigroup a interzis apelurile video în zilele de vineri, într-o încercare de susţinere a angajaţilor afectaţi de munca în regim remote, potrivit The Guardian.

Jane Fraser, noul CEO al gigantului din SUA, le-a spus angajaţilor că ultima zi de muncă a săptămânii va fi cunoscută ca „vinerea fără Zoom” şi a numit data de 28 mai drept „ziua de resetare din cadrul Citi”, eveniment ce va încuraja angajaţii să îşi rezerve mai multe vacanţe în perioada de vară.

„Ştiu datorită feedback-ului vostru şi experienţei pe care am acumulat-o că munca de acasă şi-a spus cuvântul asupra stării noastre de sănătate. Pur şi simplu nu este sustenabil”, a declarat Fraser.

Totuşi, Citi a spus că unii angajaţi vor fi nevoiţi să intre în continuare în conferinţe pe Zoom sau în apeluri audio cu autorităţile locale şi clienţii companiei.

Săptămâna trecută, mai mulţi bancheri din cadrul Goldman Sachs au acuzat firma de impunerea unor condiţii „inumane” de muncă, subliniind săptămânile de lucru de până la 100 de ore.

David Solomon, CEO-ul Goldman, a declarat ulterior că munca de acasă a afectat grav sănătatea angajaţilor.

„În lumea regimului remote, ne-am simţit ca şi cum am fi fost conectaţi 24/7. Fiecare dintre noi – colegi, manageri, lideri de divizie – înţelegem acest lucru”, a adăugat Solomon.

În prezent, companiile din întreaga lume încearcă să schiţeze planuri prin care să adapteze condiţiile de lucru din timpul pandemiei la lumea post-coronavirus.

Reţeaua de socializare Twitter le-a transmis deja angajaţilor că vor putea lucra de acasă după sfârşitul pandemiei, în timp ce Alphabet – compania-mamă a Google – îi va oferi posibilitatea staff-ului de a munci de la domiciliu până în luna septembrie.

Microsoft va alege un program hibrid, împărţit între angajaţii din birouri şi cei care lucrează de acasă.

 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.8806
Diferență: 0,0266
Ieri: 4.8793
Azi: 4.8447
Diferență: 0,9144
Ieri: 4.8008
Azi: 5.7514
Diferență: -0,5619
Ieri: 5.7839
Azi: 5.0668
Diferență: 0,6816
Ieri: 5.0325