Business Internaţional

Comenzile pentru fabricile din zona euro au înregistrat cea mai mare scădere din ultimii şase ani

Comenzile pentru fabricile din zona euro au înregistrat...

Autor: Bogdan Cojocaru

04.03.2019, 00:04 126

Comenzile pentru uzinele din zona euro au înregistrat în februarie cea mai mare scădere din ultimii şase ani din cauza îngrijorărilor în creştere provocate de introducerea unor bariere comerciale şi de Brexit, scrie Bloomberg.

Evoluţia negativă reprezintă o lovitură dată celor care sperau la o revenire rapidă a creşterii economice în regiune. Un indice al producţiei industriale realizat de IHS Markit pentru zona euro s-a retras la 49,3 puncte, sub pragul de 50 de puncte care reprezintă limita dintre creştere şi scădere. Companiile au raportat în continuare capacitate de producţie nefolosită, iar presiunile inflaţioniste s-au micşorat la niveluri văzute ultima dată la sfârşitul anului 2016.

„Industria din zona euro trece prin cele mai mari dificultăţi din ultimii şase ani“, spune Chris Williamson, economist-şef la IHS Markit. Indicatorii anticipativi sugerează „persistenţa riscurilor în timp ce intrăm în primăvară“, a mai spus Williamson.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO