Business Internaţional

Comisar european: naufragiul din Grecia ar putea fi cea mai mare tragedie din Marea Mediterană

Comisar european: naufragiul din Grecia ar putea fi cea...

Autor: Petru Mazilu

17.06.2023, 19:01 111

Naufragiul navei cu migranţi din largul coastelor Greciei ar putea fi cea mai mare tragedie din istorie din Marea Mediterană, susţine comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, potrivit CNN.

Zeci de oameni au fost murit după ce ambarcaţiunea care călătorea din Libia spre Italia s-a răsturnat în largul coastelor Greciei la începutul acestei săptămâni. Acesta este bilanţul provizoriu deoarece autorităţile nu ştiu câte persoane se aflau la bord.

„Nu avem încă toate informaţiile despre ceea ce s-a întâmplat, dar se pare că aceasta este cea mai gravă tragedie pe care am văzut-o vreodată în Mediterana", a declarat Ylva Johansson în timpul unei conferinţe de presă care a avut loc la Bruxelles.

Johansson i-a condamnat pe cei care îi urcă pe oameni pe bărci.

„Ei nu îi trimit în Europa, ci îi trimit spre moarte. Asta fac ei şi este absolut necesar să prevenim acest lucru", a precizat comisarul european Ylva Johansson.

O amplă operaţiune de căutare şi salvare a avut loc după naufragiul din Grecia. Peste 100 de egipteni, sirieni, pakistanezi şi palestinieni au fost salvaţi şi cel puţin 78 de persoane au murit. Totuşi, există informaţii că la bord se aflau în jur de 750 de persoane, inclusiv sute de copii şi tineri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO