Business Internaţional

Companiile chineze continuă să investească în Serbia

Companiile chineze continuă să investească în Serbia

Autor: Bogdan Cojocaru

09.02.2022, 00:00 134

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a anunţat că o companie chineză va investi în scurt timp într-o nouă fabrică la Nis, în estul ţării, în timp ce o alta îşi va extinde capacităţile de la Kragujevac, în centrul Serbiei, scrie SeeNews.

Declaraţiile au fost făcute după ce Vucic a efectuat o vizită în China. Preşedintele nu a dat însă mai multe detalii privind cele două proiecte de investiţii.

Compania chineză Yanfeng Automotive Interiors a anunţat în august 2021 că a finalizat construcţia unei fabrici de scaune în Kragujevac şi că intenţionează să înceapă producţia la o altă fabrică până în vara anului 2022. Compania chineză va produce componente pentru scaune pentru diverşi clienţi.

În august 2020, consiliul local al oraşului Kragujevac a anunţat că Yanfeng intenţionează să investească 18 milioane de euro în proiect până în 2023.

Yanfeng are deja o fabrică de componente auto interioare în Kragujevac, pe care a deschis-o în noiembrie 2019.

În Europa şi în lume se duce o luptă pentru influenţă între Occident pe de-o parte şi Rusia şi China pe de alta.

Serbia este un aliat tradiţional al Rusiei, iar Vucic l-a declarat pe preşedintele chinez Xi Jinping frate şi prieten al naţiunii sârbe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO