Business Internaţional

Compromis politic: Premierul britanic Theresa May oferă parlamentarilor şansa să voteze posibilitatea de a avea un nou referendum pe tema Brexit, dacă aceştia aprobă acordul de ieşire din UE

Compromis politic: Premierul britanic Theresa May oferă...

Autor: Alex Ciutacu

21.05.2019, 18:47 421

Premierul britanic Theresa May le-a oferit parlamentarilor şansa să voteze dacă Marea Britanie va susţine sau nu un nou referendum pe tema ieşirii din blocul european, doar în condiţiile în care aceştia aprobă acordul de Brexit negociat cu cu Bruxellesul, potrivit Bloomberg.

Theresa May a subliniat astăzi în faţa reporterilor că noile sale propuneri pe acordul Brexit vor fi votate luna viitoare. Până acum, acordul negociat de ea cu UE a fost respins de trei ori deja de parlament.

În timp ce detalia noul acord, ea a spus că guvernul va supune la vot şi intenţia de a ţine un nou referendum pe tema Brexitului.

Lira sterlină s-a apreciat uşor marţi dupăamiază după ce Theresa May a anunţat această opţiune. Un nou vot pe referendum ar însemna că politicienii pot decide liber dacă se va ţine sau nu un referendum – şansele pentru un nou referendum fiind destul de ridicate deoarece majoritatea parlamentarilor britanici susţin ca ţara să rămână în UE. Astfel, lira sterlina s-a apreciat cu 0,7% la 1,2815 dolari – cel mai ridicat din ultima săptămână.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO