Business Internaţional

Concedierile din sistemul bancar nu se mai opresc: Citigroup vrea să elimine 20.000 de posturi în urma celei mai mari restructurări a companiei din ultimii 20 de ani

Concedierile din sistemul bancar nu se mai opresc:...

Autor: Valeriu Dănilă

13.01.2024, 13:44 1258

Citigroup se aşteaptă să elimine din organigramă 20.000 de locuri de muncă pe „termen mediu” deoarece a raportat cele mai slabe venituri trimestriale din ultimii 15 ani, scrie FT.

Citi, care se află în timpul unui proces compex de restructurări, a raportat pierderi de 1,8 miliarde de dolari din cauza reorganizării, retragerii din Rusia şi devalorizării monedei argentiniene.

Divizia de consumer banking Citi a înregistrat o creştere de 12%, iar cea Treasury, responsabilă pentru procesarea plăţilor companiilor mari, a avut un avans de 6%.

Investment banking-ul a perfomat, de asemenea, bine cu un venit de aproape 1 miliard de dolari, cel mai bun rezultat din ultimii doi ani.

 În acest timp, veniturile din împrumuturile acordate firmelor au scăzut cu 26%, pe măsură ce creşterea dobânzilor a încetinit creditarea.

Volatilitatea din piaţa de la sfârşitul anului i-a afectat pe traderii băncii. Veniturile din tranzacţionare s-au prăbuşit cu 25%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO