Business Internaţional

Coreea de Nord respinge poziţia ONU privind ultimul test cu rachetă balistică

Coreea de Nord respinge poziţia ONU privind ultimul test...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

18.09.2017, 15:27 163

"Acţiunile crescânde din partea SUA şi a forţelor vasale lor de a impune sancţiuni şi de a pune presiune pe Coreea de Nord vor avea ca efect doar creşterea ritmului nostru pentru completarea forţei nucleare de stat", se arată într-un comunicat al ministerului nord-coreean de Externe.

Diplomaţia de la Phenian a transmis că este un "vis prostesc" din partea statelor ONU să creadă că înăsprirea sancţiunilor va opri programul nuclear al Coreei de Nord.

Luarea de poziţie a Naţiunilor Unite a fost catalogată drept "un act vicios, lipsit de etică şi inuman" care urmăreşte înlăturarea regimului de la Phenian. Ministerul nord-coreean de Externe a avertizat statele aliate ale SUA să se pregătească pentru momentul unei "balanţe de putere" între Coreea de Nord şi SUA.

Sâmbătă, Consiliul de Securitate al ONU a condamnat recentul test balistic efectuat de Coreea de Nord, catalogându-l drept "provocator" şi a cerut Phenianului să acţioneze imediat pentru a-şi demonstra angajamentul privind denuclearizarea Peninsulei Coreene.

Vineri, Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică din districtul Sunan, aflat în apropierea Phenianului. Proiectilul ar fi parcurs distanţa de 3.700 de kilometri deasupra Japoniei şi ar fi atins altitudinea de 770 de kilometri, potrivit armatei sud-coreene.

Anterior, testul nuclear desfăşurat la 3 septembrie de către Coreea de Nord a fost de departe cel mai mare dintre cele şase efectuate începând din 2006. Testul a declanşat un cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade, seism de zece ori mai puternic decât cel înregistrat în testul anterior din septembrie 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO