Business Internaţional

Coreenii care construiesc nave şi în România se pregătesc să-şi doteze muncitorii cu un echipament de lucru revoluţionar

Foto: Daewoo

Autor: Cătălina Butan

24.08.2014, 22:32 270

Angajaţii constructorului de nave sud-coreean Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, acţionar majoritar al Daewoo-Mangalia Heavy Industries, ar putea primi echipamente  de lucru mecanizate care să îi ajute să devină mai productivi, scrie Business Insider.

Constructorul sud-coreean a dezvoltat deja un prototip al echipamentului  de lucru care s-a dovedit a fi util angajaţilor. Compania lucrează în prezent la îmbunătăţirea modelului, urmând ca în viitor echipamentul să fie utilizat frecvent de către angajaţi.

Echipamentul de lucru cântăreşte circa 28 de kilograme şi poate fi utilizat de către persoane cu înălţimi între 1,5 şi 1,8 metri.  Utilizatorii pot merge obişnuit şi pot ridica sau muta obiecte cu o greutate de până la 29 de kilograme.  Echipamentul de lucru funcţionează cu baterie şi are o capacitate de trei ore.

Singurul feedback negativ pe care compania l-a primit de la angajaţi este că echipamentul de lucru nu poate ridica greutăţi mari şi că are o viteză redusă.

Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering este unul dintre cei mai mari constructori de nave la nivel mondial. Sud-coreenii de la Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering deţin 51% din Daewoo-Mangalia Heavy Industries, rstul de 49% fiind în proprietatea Şantierului Naval Mangalia.Statul român controlează, prin Ministerul Economiei, 93,88% din acţiunile Şantierului Naval Mangalia. Valoarea contractelor aflate în derulare la Daewoo-Mangalia Heavy Industries se ridică la 1,34 miliarde de dolari, ceea ce poziţionează societatea pe locul trei în Europa din punctul de vedere al volumului de activităţi şi prima ca mărime pe segmentul construc­ţiei de nave comerciale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO