Business Internaţional

Creşterea economică a Statelor Unite din trimestrul al doilea a fost revizuită la 2,0% de la 2,1% cât era anticipat anterior. Principalul pilon de creştere: cheltuielile consumatorilor americani

Creşterea economică a Statelor Unite din trimestrul al...

Autor: Dragoş Dinu

29.08.2019, 19:56 303

Expansiunea economiei americane a încetinit mai mult decât era anticipat anterior pentru trimestrul al doilea din 2019, de la 2,1% cât credeau economiştii la 2,0%, întrucât cheltuielile consumatorilor americani au compensat parţial investiţiile şi exporturile slabe, în contextul disputelor comerciale dintre SUA şi China, scrie Business Insider.

Departamentul american de Comerţ a estimat joi că produsul intern brut (PIB), un indicator macroeconomic al tuturor bunurilor şi serviciilor produse într-o ţară, a crescut cu 2% din aprilie până în iunie, cu o zecime mai puţin decât era de aşteptat.

Cheltuielile consumatorilor americani- care reprezintă mai mult de două treimi din activitatea economică a Statelor Unite, au rămas principalul pilon de susţinere economică, după o creştere în T2/2019 de 4,7% faţă de 4,3% cât se astimase anterior, în timp ce investiţiile companiilor s-au redus cu 1,1%. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO