Business Internaţional

Creşteri pe bursele europene pentru a treia zi consecutiv. Companiile farmaceutice şi de tehnologie conduc plutonul

Creşteri pe bursele europene pentru a treia zi...

Autor: Luiza Chiroiu

22.04.2015, 10:58 406

Indicele Stoxx Europe 600 a crescut cu 0,6%.

Indicatorul a avansat cu 1,4% în ultimele două şedinţe şi a închis tranzacţiile de marţi în urcare cu 0,6%, pe fondul rezultatelor peste aşteptările analiştilor raportate de companii precum SAP şi Actelion.

Investitorii urmăresc evoluţia negocierilor Greciei cu creditorii săi externi, după ce indicele bursier ASE a coborât marţi la cel jos nivel din 2012.

Acţiunile Roche au urcat cu 2,5%, după ce compania din domeniul farmaceutic a raportat venituri pentru primul trimestru peste aşteptările analiştilor.

Titlurile ASML au avansat cu 9,3%. Cel mai mare producător de echipamente pentru cipuri din Europa a anunţat că a semnat un contract cu un client din SUA.

Acţiunile producătorilor auto Volvo şi Rolls Royce au crescut cu 13% şi, respectiv 4,2%, după ce au anunţat numirea unor noi directori generali.

Pe marile burse europene, indicele CAC 40 (Paris) a urcat cu 0,3%, DAX (Frankfurt), cu 0,5% iar FTSE 100 (Londra) a coboât cu 0,02%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO