Business Internaţional

Criza refugiaţilor: Preşedintele Comisiei Europene, comparat cu Adolf Hitler

Criza refugiaţilor: Preşedintele Comisiei Europene,...

Autor: Ioana Bojan

23.09.2015, 11:52 244

Protestatarii au afişat bannere în care preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, era comparat cu Adolf Hitler şi Iosif Stalin şi au cerut demisia Guvernului.

Deputaţii Janis Dombrava şi Inguna Ribene au participat la marşul care s-a desfăşurat de la Muzeul Ocupaţiei până la Monumentul Libertăţii, unde a avut loc un concert de cântece patriotice.

"Sunt în favoarea controalelor la frontiere. Refugiaţii nu sunt victime, majoritatea sunt aici pentru bani", a declarat Pols Vaivods, un protestatar care ţinea un afiş în care îi lăuda pe ungari şi pe premierul lor, Viktor Orban. "Ar trebui să ajutăm Ungaria, suntem ţări înfrăţite", a adăugat el.

"Acesta nu este rasism. Suntem împotriva preluării de refugiaţi, dar îi putem ajuta în alte feluri, poate trimiţând ajutor medical", a sugerat un alt manifestant, Ainis Pogris.

Unii protestatari au declarat că se opun oricărei forme de imigraţie, în timp ce alţii au precizat că ar fi de acord să preia refugiaţi din ţări ca Ucraina.

Mai mulţi turişti care se aflau în zonă au urmărit manifestaţia. "Nu cred că este corect. Aşteptăm 800.000 de refugiaţi anul acesta, aşa că Letonia ar trebui să-şi accepte partea", a declarat turista germană Khristina Gerhen.

Francezul Roger Ravel a afirmat că mitingul îi aminteşte de evenimentele desfăşurate de partidul extremist Frontul Naţional în Franţa. "Este surprinzător să vedem asta aici, dar ţările trebuie să se gândească dacă vor să facă parte din Uniunea Europeană sau nu", a adăugat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO