Business Internaţional

Criză în sistemul bancar american. Autorităţile din SUA au intervenit în forţă preluând Silicon Valley Bank, o instituţie care se confruntă cu o retragere masivă de depozite şi o prăbuşire a preţului acţiunilor

Criză în sistemul bancar american. Autorităţile din...

Autor: Robert Manea

10.03.2023, 19:36 3590

Departamentul de Protecţie Financiară şi Inovare (DPFI) din California a închis vineri Silicon Valley Bank, relatează Barron`s.

DPFI a declarat că a creat Banca Naţională de Asigurare a Depozitelor(BNAD) din Santa Clara pentru a proteja deponenţii asiguraţi şi a transferat imediat toate depozitele asigurate ale SVB către BNAD în momentul închiderii.

Silicon Valley Bank a renunţat la eforturile de a obţine o nouă finanţare de 2,25 miliarde de dolari pentru a acoperi pierderile din portofoliul său de obligaţiuni şi caută un cumpărător, în condiţiile în care se confruntă cu retrageri masive din depozite, scrie Financial Times.

Acţiunile SVB au fost oprite în timpul tranzacţiilor timpurii la bursa Nasdaq din New York, în timp ce conducerea încerca să liniştească investitorii.

SVB, cu sediul în California, spera să anunţe finalizarea unei vânzări de acţiuni şi obligaţiuni în valoare de 2,25 miliarde de dolari înainte de deschiderea de vineria Bursei de la New York.

Noul capital rezultat din vânzarea de acţiuni ar fi ajutat la acoperirea pierderilor de aproximativ 1,8 miliarde de dolari suferite de SVB în urma vânzării de titluri de valoare de aproximativ 21 miliarde de dolari, pentru a acoperi clienţii care şi-au retras depozitele de la bancă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO