Business Internaţional

Cum a reuşit un fost angajat Google să devină al doilea cel mai bogat om din China

Capitalizarea companiei Pinduoduo a crescut cu 55,2 miliarde de dolari în timpul pandemiei

Autor: Eduard Ivanovici

28.06.2020, 00:00 1002

Un fost angajat Google a devenit, pentru o perioadă scurtă de timp, a doua cea mai bogată persoană din China. Averea lui Colin Huang – fondatorul retailerului online Pinduoduo – a fost evaluată duminică la 45,4 miliarde de dolari, clasându-se peste Jack Ma, fondatorul platformei de e-commerce Alibaba, dar în aflându-se în spatele lui Pony Ma, fondatorul gigantului tech Tencent, scrie BBC.

Huang a fost stagiar la Microsoft şi a lucrat trei ani ca inginer în cadrul Google.

Vânzările companiei Pinduoduo au crescut masiv în condiţiile în care cetăţenii chinezi s-au reorientat masiv către platformele online în timpul pandemiei, averea fondatorului crescând cu 18 miliarde de dolari într-un interval de numai două luni. Totuşi, valoarea companiei a scăzut în ultimele zile, Huang reocupându-şi poziţia a treia din topul celor mai bogate persoane din China.

În ultimele luni, vânzările din cadrul Pinduoduo au crescut de la 50 de milioane la 65 de milioane de dolari pe zi. De asemenea, capitalizarea companiei a crescut cu 55,2 miliarde de dolari, iar veniturile au înregistrat o creştere de 44% în T1, potrivit Financial Times.

În 2016, Huang a spus că mulţi dinte foştii angajaţi Google care s-au îmbogăţit peste noapte nu au reuşit să îşi gestioneze eficient averea.

„Au făcut brusc atât de mulţi bani încât şi-au pierdut motivaţia şi au început să se uite după distracţie şi cariere noi. Anii s-au scurs şi au reuşit să îşi irosească timpul, când aveau toate şansele să obţină multe alte performanţe”, a declarat Huang.

În prezent, cel mai bogat om al planetei este Jeff Bezos, fondatorul Amazon, care are o avere netă estimată la 162,2 miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO