Business Internaţional

Cum arată o amendă de circulaţie aplicată de organizaţia teroristă Statul Islamic

Cum arată o amendă de circulaţie aplicată de...

Autor: Oana Stupinean

05.09.2014, 16:37 11782

Organizaţia teroristă Statului Islamic ( ISIS) a cucerit teritorii vaste din Iraq şi Siria, au ucis cu brutalitate soldaţi şi jurnalişti, au emis valuri propagandiste pentru a recruta noi adepţi, fiind destul de clar că este una dintre cele mai periculoase grupări teroriste din lume, scrie Business Insider.

Însă ISIS a început deja să administreze ”Statul Islamic” pentru care militează, iar o fotografie a unei amenzi de circulaţie din Siria arată cât de departe a ajuns acest mod de conducere.

Joi, Jenan Moussa, reporter Al Aan TV – Dubai, a postat pe Twitter o fotografie din Raqqa, capitala de facto a Siriei stabilită de organizaţia Statului Islamic, în care se vede clar cum arată o amendă de circulaţie. În ultimii doi ani, Moussa, corespondent al televiziunii Al Aan – Dubai, a relatat conflictul din Siria, printre alte evenimente importante din Orientul Mijlociu.

Mike Wailes, un fost traducător pentru armata Statelor Unite ale Americii a tradus pentru Business Insider, amenda de circulaţie:

Partea de sus:

Statul Islamic Iraq şi Siria

Statul Alruka

Autoritatea serviciilor Islamice – Poliţia Islamică

Poliţia rutieră

Apoi, mai jos, rubricile completate ale amenzii:

Încălcarea circulaţiei rutiere

Numele: Al Natar AlBahraini

Seria autoturismului: ţara/naţionalitatea

Modelul autoturismului: Kia

Încadrarea faptei: fără corespondent

Guvernatorul infracţiunii: Saif Abu Nur

Amenda de circulaţie nu este o surpriză pentru nimeni. Un documentar recent, realizat de Vice News, din Raqqa, arată cum militanţii Statului Islamic impun propriile tribunale sub legea Sharia în teritoriile aflate sub controlul lor.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO