Business Internaţional

Cum vrea Venezuela să combată inflaţia preconizată de FMI, de 1.000.000%: Lansează o monedă naţională nouă, prin criptomoneda Petro

Cum vrea Venezuela să combată inflaţia preconizată de...

Autor: Alex Ciutacu

28.07.2018, 18:17 1462

 Venezuela vrea să combată inflaţia de 300.000% şi preconizarea FMI-ului pentru o inflaţie de 1.000.000% până la finalul anului prin lansarea unei noi monede naţionale – Bolivarul Suveran – care va fi ancorată la criptomoneda proprie, Petro, potrivit Fortune.

Preşedintele Nicolas Maduro a anunţat ieri că implementarea va începe din 20 august, susţinând că ţara are nevoie de o „revoluţie economică”.

Venezuela a suferit din cauza fenomenului de hiperinflaţie încă de când Maduro a preluat preşedinţia ţării în 2013 – an în care preţurile petrolului au scăzut drastic şi o serie de dezechilibre macroecnomice a dus la criza economică din ţara sud-americană.

Din acest punct de vedere, ţara este victima unui „război economic” iniţiat de Statele Unite.

Maduro a fost reales pentru încă un mandat de şase ani în luna mai în cadrul unor alegeri pe care atât Naţiunile Unite cât şi Uniunea Europeană le-a numit frauduloase.

Fondul Monetar Internaţional a estimat că inflaţia la sfârşitul anului va ajunge la 1.000.000% în Venezuela, iar PIB-ul ţării va scădea cu 18%.

„Situaţia din Venezuela este similară cu cea a Germaniei din 1923 şi cea din Zimbabwe din anii 2000”, scrie FMI în raport.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO