Business Internaţional

Cuprul, aproape de noi maxime după datele pozitive din SUA şi ameninţarea unei greve în Peru

Autor: Radu Racu

06.01.2011, 11:57 24

Preţul cuprului a continuat să crească lpe bursa de mărfuri dela Londra, susţinut de datele macroeconomice pozitive ale economieiamericane şi de perspectiva unei greve în America de Sud, scrieBloomberg.

Cotaţia metalului a câştigat 1,1%, până la 9.654 de dolari petonă/metru, aproape de recordul absolut de 9.754 de dolari atins pedata de 4 ianuarie. Activitatea serviciilor din industrie din SUA acrescut în luna decembrie în cel mai rapid ritm din ultimii cinciani, confirmând trendul de relansare a economiei.

Preţul cuprului ar putea creşte în continuare, pe fondul uneigreve aşteptate la jumătatea lunii în Peru. Muncitorii de la minaFreeport-McMoRan Copper & Gold Inc., a treia mare exploatare decupru a ţării, au anunţat că vor opri munca de pe 14 ianuarie, dincauza unei dispute privind condiţiile de muncă. Întrerupreafluxului din America Latină ar putea afectat şi mai mult deficitulestimat anul acesta la 435.000 de tone la nivel global.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO