Business Internaţional

Dacă vrei să călătoreşti ca un profesionist ai nevoie de câteva secrete din industria liniilor aeriene

Dacă vrei să călătoreşti ca un profesionist ai...

Autor: Alex Ciutacu

15.10.2017, 13:00 1985

Angajaţii liniilor aeriene cunosc mai multe trucuri care te-ar putea ajuta să rezervi un zbor mai bun, mai ieftin, în care nu trebuie să stai lângă bebeluşi şi multe alte avantaje, potrivit Business Insider.

1. Cea mai bună oră la care îţi poţi rezerva biletul este 14:30, într-o zi de marţi. Majoritatea biletelor sunt cumpărate în weekend. Durează o zi sau puţin mai mult pentru a fi procesate aceste bilete, urmând ca liniile aeriene să pună marţi la dispoziţie biletele rămase în inventar.

2. Hidratare, hidratare, hidratare! Nivelul umidităţii din aer este mai jos de 20% în cabina avionului. Asta înseamnă chiar mai uscat decât în Sahara, unde umiditatea atinge 25%, deci trebuie să ai o sticlă cu apă la tine pe durata zborului.

3. Zboară la ore ciudate pentru a evita să zbori lângă bebeluşi. Experţii spun că majoritatea părinţilor nu ar zbura la ore ciudate, deci poţi să îţi rezervi un bilet noaptea târziu sau foarte devreme dimineaţa.

4. Dacă doreşti un loc mai bun, poţi plăti persoana de pe acel lc să ţi-l cedeze în schimbul locului tău.

5. Stai în partea din spate a avionului pentru a avea parte de servicii mai bune. Dacă stai mai aproape de zona însoţitorilor de zbor, aceştia te vor putea servi mai rapid. De asemenea, e mai uşor pentru ei să îţi dea băuturi în mod gratuit, dar doar dacă eşti politicos.

Fă-ţi check-in-ul mai devreme pentru a evita să fii lăsat pe dinafară. Unele linii aeriene îi exclud pe cei care fac check-in-ul la limită, mai ales dacă biletele acestora sunt ieftine

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO