Business Internaţional

De ce a ales un om care deţine o companie gigant cu venituri de 200 de milioane să se retragă din afaceri şi să lase compania angajaţilor săi

De ce a ales un om care deţine o companie gigant cu...

Autor: Andra Stroe

19.05.2019, 22:13 312
Fondatorul Richer Sounds, companie care comercializează produse şi echipamente audio şi TV, cedează controlul companiei angajaţilor. Câţi bani vor primi aceştia?
 
Julian Richer a anunţat că a transferat 60% din acţiunile sale celor 531 de angajaţi ai lanţului. „Tatăl meu s-a retras la 60 de ani, aşa că sunt dornic să fac acelaşi lucru în timpul vieţii mele", a explicat Richer, citat de New York Times. „Chiar îmi pasă, dar e timpul pentru următoarea generaţie.”

Compania îi va plăti lui Richer o sumă de 9,2 milioane de lire sterline, dar omul de afaceri oferă o parte generoasă din aceasta - 3,5 milioane de lire sterline - angajaţilor, care vor primi 1.000 de lire sterline pentru fiecare an pe care l-au lucrat în cadrul lanţului de retail. Plata medie va fi de 8.000 de lire sterline, dar există 39 de angajaţi cu mai mult de 20 de ani de experienţă în cadrul companiei, care vor primi venturi substanţiale.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO