Business Internaţional

De ce americanii nu au desfăşurat tancuri în Romania, ci doar în Polonia şi Ţările Baltice?

De ce americanii nu au desfăşurat tancuri în Romania,...

Autor: Ştefan Stan

31.01.2017, 18:07 29577

Armata americană va trimite tancuri săptămâna aceasta în ţările aflate la graniţă cu Rusia, în cea mai mare mobilizare de la Războiul Rece, într-un măsură menită să reasigure aliaţii europeni ai Americii că Washingtonul rămâne ferm pe poziţia asumată, scrie WSJ.

După ce forţele armate poloneze, în parteneriat cu cele americane, au operat o serie de exerciţii militare în nordul Poloniei luni, o parte din tancurile M1A2 Abrams folosite în exerciţii vor fi transportate în state precum Letonia, Lituania şi Estonia, unde vor rămâne până când o forţă NATO este operaţională, în primăvară.

În ultimele zile, aliaţii au subliniat că forţe militare americane sunt desfăşurate în Europa de Est, într-un semnal că SUA este în continuare alături de NATO în asigurarea apăririi frontierelor de orice ameninţare rusă din regiune, scrie WSJ.

Detaşarea forţelor Statelor Unite către Europa arată că aliaţii implementează decizia de a crea o forţă mică menită să detecteze mişcări ale armatei ruse în ţările Baltice, şi pentru a arăta Moscovei că principalele puteri sunt în spatele membrelor estice din NATO, a spus Adam Thomson, un fost ambasador al Marii Britanii la NATO şi şeful European Leadership Network. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO