Business Internaţional

De ce vrea fondatorul Facebook să distrugă reţeaua socială

De ce vrea fondatorul Facebook să distrugă reţeaua...

Autor: Mircea Nica, Business Magazin

11.05.2019, 02:26 1840

Facebook a fost lansat de un grup de studenţi de la Harvard dintr-o cameră de cămin în 2004, iar unul dintre aceşti foşti studenţi, Mark Zuckerberg, a devenit unul dintre cei mai bogaţi şi mai proeminenţi directori executivi din lume, dar şi unul dintre cei mai controversaţi, după ce reţeaua socială a intrat într-un şir de scandaluri fără sfârşit, conform Business Insider.

Chris Hughes, unul dintre ceilalţi cofondatori ai Facebook, a cerut ca reaţeaua socială să fie spartă în mai multe entităţi. Totodată, el solicita o reglementare asupra industriei tehnologice într-o ediţie a New York Times.

Hughes, în vârstă de 35 de ani, a plecat din Facebook în urmă cu un deceniu, cu o mică miză în companie. Deşi nu a ajuns la renumele lui Zuckerberg, cariera post-Facebook a lui Hughes a inclus voluntariatul pentru campania prezidenţială a lui Barack Obama, o şedinţă în calitate de editor al revistei „The New Republic" şi impunerea unor reforme sociale în America.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO