Business Internaţional

De la începutul invaziei ruseşti Ucraina a doborât peste 300 de drone de fabricaţie iraniană

De la începutul invaziei ruseşti Ucraina a doborât...

Autor: Mediafax

28.10.2022, 18:40 123

Ucraina a doborât peste 300 de drone Shahed-136 de fabricaţie iraniană pe care Moscova le foloseşte pentru a paraliza infrastructura critică începând cu 13 septembrie, potrivit lui Iurii Ihnat, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forţelor Aeriene al Forţelor Armate Ucrainene, citat de CNN. 

Ucraina şi aliaţii occidentali au acuzat Rusia că obţine drone din Iran în timp ce se străduieşte să îşi refacă propriile stocuri de muniţie. Iranul a negat trimiterea dronelor către Rusia.

Într-un briefing pentru jurnalişti, vineri, Ihnat a declarat că Moscova "schimbă tactica pentru că nu mai are suficiente rachete. Rămân fără rachete Iskander. Alte tipuri de rachete sunt, de asemenea, puţine".

"În ultima vreme au lovit doar infrastructuri critice şi infrastructuri energetice, fără a arăta interes pentru obiective militare", a adăugat el.

Campania aeriană a Rusiei împotriva centralelor electrice ucrainene şi a altor infrastructuri esenţiale s-a bazat pe dronele de atac, care sunt proiectate să se prăbuşească pe o ţintă şi să explodeze. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că mai mult de o treime din sectorul energetic al ţării sale a fost "distrus" în ultima lună.

Dronele sunt adesea lansate la primele ore ale dimineţii, când pot fi detectate doar de sistemele radar ale Ucrainei, a declarat Ihnat.

SUA, Franţa şi Marea Britanie au declarat că transferul de arme din Iran către Rusia ar încălca o rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO