Business Internaţional

Declinul Facebook: Celebra publicaţie Playboy a anunţat că îşi va închide conturile pe reţeaua socială, alăturându-se Tesla şi SpaceX

Declinul Facebook: Celebra publicaţie Playboy a anunţat...

Autor: Alex Ciutacu

28.03.2018, 17:39 200

Playboy şi-a anunţat intenţia de a-şi dezactiva conturile de Facebook şi că va părăsi reţeaua socială în cadrul scandalului de gestionare a datelor utilizatorilor, potrivit Bloomberg.

Publicaţia a anunţat că decizia vine după mai mulţi ani în care a întâmpinat dificultăţi în a-şi exprima „valorile” în cadrul reţelei sociale, din cauza politicilor platformei de a cenzura nuditatea.

„Sunt peste 25 de milioane de fani care interacţionează cu paginile noastre de Faceboook şi nu vrem să fim complici în expunerea acestor fani la practici ilicite”, a transmis compania astăzi.

În cadrul unei postări pe reţeaua socială Twitter prin care anunţa decizia de a părăsi Facebook, CCO-ul Playboy, Cooper Hefner a descris cea mai mare reţea socială din lume ca fiind „represivă din punct de vedere sexual”.

Mişcarea Playboy vine în cadrul unei mişcări de amploare cunoscute prin intermediul semnăturii #DeleteFacebook, în cadrul căreia nume precum Tesla sau Space Exploration Technologies au ales să îşi şteargă conturile de Facebook. Fondatorul aplicaţiei WhatsApp, Brian Acton s-a alăturat mişcării în data de 20 martie. Facebook deţine WhatsApp încă din 2014.

Playboy nu a menţionat dacă va dezactiva şi conturile de Instagram, care este deţinută de asemenea de Facebook.

Gigantul din social media are o politică detaliată în ceea ce priveşte nuditatea. Printre imaginile cenzurate se numără fotografiile care afişează organe genitale sau nudurile.

Facebook spune că „lucrează constant să devină mai buni la evaluarea conţinutului” şi că îşi rezervă dreptul de a elimina orice tip de conţinut.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO