Business Internaţional

Depresie pe bursele din Asia. Japonia scade cu 10%

 Depresie pe bursele din Asia. Japonia scade cu 12%

Autor: Radu Racu

15.03.2011, 09:59 28

Bursele asiatice au fost lovite de depresiemarţi, trase în jos de declinul de 10,6% al pieţeijaponeze, după ce pe parcuzursul zilei indicele Nikkei aînregistrat o pierdere record de 12,2% pe fondul îngrijorărilorlegate de un posibil dezastru nucelar, scrieWallStreet Journal.

Pieţele de capital din Japonia şi statele dinregiune au fost afectate de anunţul premierului japonez, potrivitcăruia riscul nuclear este în creştere.

"Lumea aşteaptă acum să vadă dacă centrala de laFukushima se transformă înCernobîl"supune Norihiro Fujito, manager deinvestiţii la un fond japonez.

Japonia se luptă de trei zile să evite undezastru nuclear, după ce mai multe explozii s-auprodus la Fukushima, una din cele mai maricentrale nucleare din ţară. Dupe cele douăexplozii din weekend, care nu au afectatmiezul nuclear, marţi alte două explozii au avutloc. Autorităţile au avertizat că nivelul radioactivităţii este încreştere. Potrivit primelor date, miezul reactoarelor nu a fostatins.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO