Business Internaţional

Descoperire despre diabetul de tip 2: factorul-surpriză care poate contribui la dezvoltarea bolii

Descoperire despre diabetul de tip 2: factorul-surpriză...

Autor: Business Magazin

12.02.2023, 15:45 134

În cazul diabetul zaharat, atenţia la dietă este esenţială, dar, potrivit unui nou studiu, există un alt factor potenţial nociv.
Deşi diabetul de tip 2 este o boală cronică (netransmisibilă) caracterizată prin niveluri ridicate de glucoză din sânge şi se datorează unei modificări a cantităţii sau funcţionării insulinei, conform unui grup de cercetători australieni, aceasta nu depinde doar de modul de a ne hrăni.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Australia de Sud, lipsa somnului este, de asemenea, unul dintre factorii declanşatori ai diabetului de tip 2.

Ei au descoperit acest lucru în urma unui studiu în care participanţii cu dificultăţi de somn au avut, de asemenea, tendinţa de a avea mai mulţi indicatori de sănătate cardio-metabolică, în medie, cum ar fi markeri de inflamaţie, colesterol şi greutate corporală - toţi factori care pot creşte probabilitatea de a dezvolta diabetul de tip 2, o boală care afectează peste 422 de milioane de oameni la nivel global.

Dr. Lisa Matricciani, cercetător UniSA, spune că diferite aspecte ale somnului sunt asociate cu factori de risc pentru diabet. „Toată lumea ştie că somnul este important. Dar când ne gândim la somn, ne concentrăm mai ales pe câte ore dormim, când ar trebui să luăm în considerare şi experienţa noastră de somn în ansamblu”, explică ea. „Cât de adânc dormim, când ne culcăm şi ne trezim şi cât de regulate sunt obiceiurile noastre de somn, pot fi la fel de importante ca durata somnului pentru diabetul de tip 2”.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO