Business Internaţional

Dezastru total pentru unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din lume. Veniturile au scăzut cu peste 87%

Dezastru total pentru unul dintre cele mai mari lanţuri...

Autor: Valeriu Dănilă

04.02.2023, 11:00 51820

Acţiunile Hennes & Mauritz AB au scăzut după ce retailerul suedez de îmbrăcăminte a declarat că majorarea severă ale preţurilor la energie, mărfuri şi articole de îmbrăcăminte aproape au şters profitul în ultimul trimestru, scrie Bloomberg.

Venitul din exploatare a scăzut cu 87%, până la 821 de miliarde de coroane (80 de milioane de dolari) în cele trei luni până în noiembrie, a declarat vineri H&M, departe de estimările analiştilor. Acţiunile au scăzut cu până la 7,9%.

Amploarea declinului este atât de mare încât investitorii se îndoiesc de previziunile directorului executiv Helena Helmersson privind îmbunătăţirea vânzărilor şi a profitabilităţii, a scris James Grzinic, analist la Jefferies. Ieşirea H&M din Rusia şi costurile legate de un plan de reducere a 1.500 de locuri de muncă au afectat, de asemenea, veniturile. Gigantul fast-fashion încă se confruntă cu niveluri ridicate ale stocurilor, deoarece profitabilitatea sa este în decalaj faţă de cea a rivalului proprietar Zara, Inditex.

H&M cumpără o proporţie mai mare a articolelor de îmbrăcăminte din Asia decât Inditex, ceea ce presupune costuri de transport mai mari. Retailerul a spus că încearcă să transfere mai multe achiziţii către ţările mai apropiate.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO