Business Internaţional

Dinastia Rothschild este salvata de afacerile facute in Europa comunista

Dinastia Rothschild este salvata de afacerile facute in Europa comunista

Nathaniel Rothschild este consilierul lui Oleg Deripaska, unul dintre cei mai bogati oligarhi din Rusia

19.03.2007, 23:25 491

Dinastia Rothschild, familia care a oferit timp de mai bine de doua secole sfaturi pretioase despre cum trebuie investiti banii regilor si titanilor industriali, are in prezent in descendentul de 35 de ani Nathaniel unul dintre cei mai bogati reprezentanti ai numelui de Rothschild.
Dupa 200 de ani de la infiintarea dinastiei Rothschild, care a consiliat de-a lungul timpului personalitati importante in legatura cu investitiile si perspectivele financiare ale banilor detinuti, Nathaniel Rothschild e pe punctul de a deveni cel mai bogat descendent al renumitei dinastii, scrie cotidianul International Herald Tribune.
Castigurile obtinute de cel de-al cincilea baron de Rothschild vor atinge in curand pragul de un miliard de dolari. Investitiile facute in Ucraina, in Europa de Est si, cel mai important, actiunile detinute la fondul de investitii Atticus Capital, evaluat la 14 mld. dolari, ii vor asigura in curand un loc intre miliardarii lumii.
Ascensiunea lui Nathaniel Rothschild ilustreaza modul in care prestigiul, desi uneori subestimat, si averea celei mai populare familii din sectorul financiar din Europa au fost revigorate prin pariuri indraznete intr-o epoca in care investitiile rapide fac regula.
Asemeni stramosilor, Nathaniel Rothschild prefera sa nu isi faca simtita prezenta in public.
Rothschild este principalul consilier al lui Oleg Deripaska, unul dintre cei mai bogati oligarhi din Rusia si proprietarul gigantului de aluminiu Rosal, care a fuzionat recent cu alte doua companii pentru a crea cea mai mare companie de aluminiu la nivel mondial. Chiar daca a detinut un rol crucial in semnarea tranzactiei, Rothschild nu s-a bucurat de mare incredere din partea publicului.
Asemenea unui Rothschild veritabil, lui Nathaniel ii place sa traiasca viata la maximum: un schior pasionat, are resedinta principala in Klosters, Elvetia, si foloseste avionul personal pentru a ajunge la celelalte locuinte din Paris, Moscova, Londra, New York si Grecia.
In egala masura, Nathaniel este un om al contradictiilor: se intalneste cu actrite celebre si fotomodele, este membru al consiliului de administratie in Brookings Institution, organizatia de cercetare din Washington, si isi serveste oaspetii cu cele mai bune vinuri din podgoriile Rothschild.
In ciuda reputatiei de om sociabil si de cresterea expunerii publice a vietii personale si a carierei, in putinele fotografii care il infatiseaza Nathaniel Rothschild apare ca o persoana inflexibila si reticenta.
Povara de a fi urmasul dinastiei Rothschild este destul de grea. In 1996, unuia dintre nepotii Rothschild, mai exact lui Amschel, i s-a cerut sa ocupe pozitia de conducere in cadrul bancii familiei din Londra. El a fost gasit spanzurat in camera de hotel la varsta de 41 de ani. Patru ani mai tarziu, Raphael de Rothschild a murit pe una dintre strazile din New York din cauza unei supradoze de heroina.
Daca rapidele castiguri financiare i-au adus un plus de placere, Nathaniel va avea nevoie de mai mult de un miliard de dolari pentru a indeplini responsabilitatile sociale si caritabile specifice unui baron de Rothschild.
"A face parte din familie inseamna multe lucruri diferite. Nat stie ca nu isi va indeplini misiunea de baron Rothschild doar daca va acumula mari averi", spune Jeffrey Leeds, cunostinta apropiata a baronului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO