Business Internaţional

Doliu în lumea modei: Gilberto Benetton, cofondator al celebrului brand de modă italian, a murit la 77 de ani

Doliu în lumea modei: Gilberto Benetton, cofondator al...

Autor: Ana Obretin

23.10.2018, 10:51 89

Gilberto Benetton, cofondator, alături de fraţii săi Carlo, Luciano şi Giuliana, al celebrului brand de modă, a murit la vârsta de 77 de ani, în locuinţa sa din Treviso, Italia, potrivit thehollywoodreporter.com.

Informaţia a fost făcută publică luni seară, de compania de modă devenită celebră pentru colecţiile sale de tricotaje.

Gilberto şi fraţii săi, Carlo - care a murit în această vară, la vârsta de 74 de ani -, Luciano şi Giuliana, au înfiinţat compania Benetton în 1965, transformând-o apoi într-un brand global.

Campaniile de publicitate pentru colecţiile Benetton au devenit celebre şi ele, stârnind uneori controverse, după ce au criticat stereotipuri religioase, rasiale şi de gen. Una dintre cele mai provocatoare reclame a fost cea în care papa Benedict al XVI-lea apare sărutând un imam, care a provocat furia Vaticanului, în timp ce mai multe grupuri de activişti au protestat la începutul anului faţă de o reclamă ce conţinea imagini cu migranţi în timp ce erau salvaţi.

De-a lungul anilor, familia Benetton a devenit mai implicată în investiţii financiare, prin holdingul Edizione, inclusiv în Autostrada SpA din Italia, ţinta unor critici intense după prăbuşirea unui pod, în august, la Genova, accident care a provocat 43 de decese.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO