Business Internaţional

Dominique Strauss-Kahn, eliberat pentru o cauţiune de un milion de dolari

Dominique Strauss-Kahn, eliberat pentru o cauţiune de un milion de dolari

Autor: Mediafax

20.05.2011, 10:00 546

Judecătorul instanţei din Manhattan a aprobat eliberarea pecauţiune a lui Dominique Strauss-Kahn. Cauţiunea a fost fixată laun milion de dolari, iar depozitul de garanţie este de cincimilioane de dolari, scrie Mediafax.

Următoarea audiere în cazul lui Strauss-Kahn a fost stabilită pe6 iunie.

Judecătorul Michael Obus a stabilit plasarea fostului directoral FMI în arest la domiciliu şi purtarea unei brăţări electronicepentru localizare.

Strauss-Kahn a fost inculpat oficial pentru agresiune sexuală,tentativă de viol şi sechestrare de persoană, după ce a fostdenunţat de o cameristă a Hotelului Sofitel din New York.

Avocaţii lui Dominique Strauss-Kahn au argumentat joi, îninstanţă, că acesta este "o persoană respectabilă" şi nu se vasustrage justiţiei americane dacă va fi eliberat pe cauţiune.

În schimb, procurorii americani argumentau că DominiqueStrauss-Kahn are "motive întemeiate să fugă" dacă va fi eliberat pecauţiune.

Strauss-Kahn fi transferat vineri în arest la domiciliu

Dominique Strauss-Kahn va rămâne în închisoare în cursul nopţiide joi spre vineri, documentaţia specifică eliberării pe cauţiuneurmând să fie semnată vineri, informează Sky News.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO