Business Internaţional

Dominique Strauss-Kahn demisionează din funcţia de director general al FMI

Dominique Strauss-Kahn demisionează din funcţia de director general al FMI

Autor: Enache Iuliana Daniela

19.05.2011, 09:13 1707

Dominique Strauss-Kahn ademisionat joi din funcţia de director general al Fondului MonetarInternaţional (FMI) şi a afirmat într-o scrisoare adresatăconsiliului de administraţie că este nevinovat de faptele deagresiune sexuală pentru care este încarcerat, relateazăAFP.

"Dominique Strauss-Kahn a informat astăzi consiliul deadministraţie al Fondului Monetar Internaţional în legătură cuintenţia sa de a demisiona din funcţia de director general cu efectimediat", a declarat instituţia într-un comunicat publicat cu puţintimp după miezul nopţii (07.00 ora României).

FMI a anexat şi o scrisoare încare Strauss-Kahn îşi explică motivele.

"Cu o infinită tristeţe mă simtconstrâns, astăzi, să prezint consiliului de administraţie demisiamea din funcţia de director general al FMI", a scris el în aceastăscrisoare.

"Ţin să spun că neg cu cea maimare fermitate posibilă toate acuzaţiile care mi-au fost aduse.Vreau să protejez această instituţie pe care am servit-o cu onoareşi devotament, şi în special vreau să îmi consacru toată forţa, tottimpul şi toată energia pentru a-mi dovedi nevinovăţia", a adăugatel.

Strauss-Kahn a preluat funcţia înnoiembrie 2007, pentru un mandat de cinci ani.

Sâmbătă, el a fost arestat labordul unui avion pe aeroportul din New York, o cameristă ahotelului în care îşi petrecuse noaptea acuzându-l că a agresat-osexual şi că a încercat să o violeze.

Avocaţii săi au depus miercuri ocerere de eliberare, la două zile după ce o judecătoare a ordonatîncarcerarea sa. Citiţi mai mult despre cazul de scandalul sexual în care este implicat şeful FMI pewww.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO