Business Internaţional

Donald Trump salută "prietenia" istorică dintre Statele Unite şi Franţa

Donald Trump salută "prietenia" istorică dintre Statele...

Autor: Mihai Draghici

24.04.2018, 17:03 117

Preşedintele american, Donald Trump, a salutat, la Casa Albă, "prietenia" istorică dintre Statele Unite şi Franţa, mulţumindu-i omologului său francez, Emmanuel Macron, pentru participarea la operaţiunile din Siria, relatează CBS News.

"Astăzi, reafirmăm prietenia care înfloreşte de două secole. Este foarte bine că organizăm prima vizită de stat primindu-l pe liderul celui mai vechi aliat al Statelor Unite, mândra naţiune Franţa", a declarat Donald Trump alături de Emmanuel Macron.

Liderul de la Casa Albă i-a mulţumit preşedintelui Franţei pentru participarea la operaţiunile din Siria.

"Ne rugăm pentru familia Bush", a adăugat Donald Trump, în contextul spitalizării fostului preşedinte George H.W. Bush la scurt timp după înmormântarea soţiei sale, Barbara Bush. "Îi dorim recuperare grabnică preşedintelui Bush", a spus Trump.

Liderul SUA a exprimat solidaritate cu poporul canadian, după atacul cu vehicul din Toronto. "Gândurile noastre sunt la familiile îndurerate din Canada", a precizat Donald Trump.

La rândul său, Emmanuel Macron i-a mulţumit lui Donald Trump pentru invitarea în vizita de stat, a transmis condoleanţe pentru decesul Barbarei Bush şi a condamnat atacul din Toronto.

"America reprezintă posibilităţi nelimitate pentru ţara mea", a afirmat preşedintele Franţei. "Franţa şi Statele Unite împărtăşesc idealurile de libertate şi pace", a subliniat Macron.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO