Business Internaţional

Donald Trump: SUA cooperează cu Polonia pentru a combate "comportamentul destabilizator" al Rusiei

Donald Trump: SUA cooperează cu Polonia pentru a combate...

Autor: Mircea Olteanu

06.07.2017, 13:24 333

Preşedintele american a lăudat Polonia pentru "îndeplinirea obligaţiilor financiare" ca membru NATO.

În cursul conferinţei de presă cu omologul său polonez, Andrzej Duda, preşedintele Trump a menţionat şi recentul test balistic efectuat de Coreea de Nord, afirmând că autorităţile de la Phenian "se comportă într-o manieră foarte, foarte periculoasă" şi avertizând că "ceva va trebui făcut în acest sens".

Întrebat în legătură cu posibilitatea unei acţiuni militare împotriva Coreei de Nord, Donald Trump a declarat că are la dispoziţie "câteva lucruri destul de severe", fără a oferi mai multe detalii.

Preşedintele american a felicitat Polonia şi pentru sprijinul acordat de această ţară luptei împotriva militanţilor reţelei teroriste Stat Islamic.

Trump a declarat că forţele armate polonze ajută la pregătirea trupelor speciale irakiene şi efectuează misiuni de recunoaştere.

Preşedintele SUA a mai declarat că Polonia găzduieşte 5.000 de trupe americane care au rolul de a descuraja comportamentul destabilizator al Rusiei.

În cadrul summitului Iniţiativei celor Trei Mări, Donald Trump a făgăduit că Statele Unite nu se vor folosi niciodată de exporturile de gaze naturale pentru a pune presiune asupra statelor din Europa Centrală şi de Est. Liderul american a adăugat că Washingtonul nu va permite altor ţări să constrângă statele din această regiune.

Aflat în vizită la Varşovia, Trump şi-a exprimat şi speranţa că Statele Unite vor exporta mai mult gaze naturale în Polonia.

Polonia a primit luna trecută o primă încărcătură de gaz natural lichefiat din Statele Unite.

Rusia a folosit în trecut exporturile de gaze şi petrol ca un instrument de constrângere a statelor din această zonă, potrivit The Associated Press.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO